TÄYNNÄ! Lammaslaidunretki Tolvilan kartanoon

TÄYNNÄ! Lammaslaidunretki Tolvilan kartanoon

17.07.2021

RETKI ON TÄYNNÄ. KIITOS MIELENKIINNOSTANNE

Tolvilan kartano sijaitsee Akaassa, Vanajaveden rantojen kulttuurimaisemassa. Tilan mailla on asuttu kivikaudelta saakka. Pitkä historia näkyy maisemassa muinaisjäännöskohteiden lisäksi arvokkaana luonnonperintönä. Tolvilan perinnebiotoopeilla tavataan monia hyönteis-, kasvi- ja lintulajeja, jotka tarvitsevat elinympäristökseen luonnonlaitumia. Tolvilan kartano on luomutila.
 
Retkellä tutustutaan kartanon maiden luontoon ja kulttuuriperintöön. Pääsemme myös tapaamaan maisemaa hoitavia suomenlampaita.
 
Retkioppaina toimivat kartanon isäntä Jarmo Latvanen, alueella kartoituksia tehnyt Tampereen Hyönteistutkijain seuran Ilari Rasimus ja ProAgria Etelä-Suomen / Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Laura Puolamäki. Pirkanmaan maakuntamuseon arkeologi Kirsi Luoto kertoo Tolvilan alueen arkeologisesta perinnöstä videohaastattelussa. 
 
Varauduttehan säänmukaisella varustuksella ja hyvillä jalkineilla. Retkellä kävellään noin 1,5 kilometriä. Huomioittehan myös rajoitukset saavutettavuudessa: laitumelle ei pysty työntämään lastenvaunuja tai esimerkiksi rollaattoria. 
Tapahtuman ohjelma
10.00 Kokoontuminen Paimenen makasiinilla
Johdatus retken teemoihin ja retkikohteisiin, tulokahvit (lapsille mehutarjoilu)
Tutustuminen Tolvilan kulttuurimaisemaan, luontoon ja suomenlampaisiin oppaitten johdolla
 
11.45 Piknik-lounas (10€/hlö, maksetaan paikan päällä, alle 3-vuotiaille ilmainen)
 
Lounaan jälkeen mahdollisuus ostoksiin
 
Hinta: 10 €/hlö ; 30 €/perhe (3-4 hlöä), alle 3-vuotiaat ilmaiseksi

Retken hinta sisältää tulokahvit/mehun ja opastuksen. Retki maksetaan paikan päällä pankkikortilla. Tolvilassa nautitaan piknik-lounas, joka maksetaan myös paikan päällä pankkikortilla tai käteisellä.

Kerrottehan ilmoittautumislomakkeella mahdolliset ruokarajoitteet.

Tapahtuman ajankohta: 17.07.2021 10:00 - 12:00
Lähiosoite: Tolvilantie 1
Postinumero ja -toimipaikka: 37830 Akaa
Hinta: 10€
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 15.07.2021 16:00
Viimeinen peruutuspäivä: 15.07.2021 16:00
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.
Jos seurueessanne on useita henkilöitä, kirjoita lisähenkilöiden nimet ja ikä, jos osallistuja on alle 3-vuotias. Kerrothan myös lisähenkilöiden mahdolliset ruokarajoitteet.
Ilmoita tässä ruokailijoiden määrä
Kirjoita ei rajoituksia, jos sinulla ei ole ruokarajoitteita

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Laura Puolamäki
    Maisema-asiantuntija; Landscape specialist; NEUVO 2020 asiantuntija ympäristö, maatilan nykyaikaistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen
    Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Etelä-Suomi, Pirkanmaa