Seitsemän veljeksen vaellusreitin mobiiliopastuksen avajaiset

Seitsemän veljeksen vaellusreitin mobiiliopastuksen avajaiset

12.10.2019

Tervetuloa avajaisiin!

Seitsemän veljeksen vaellusreitti saa uutta sisältöä mobiiliopastuksesta - mobiilireitin avajaiset 12.10.2019

Seitsemän veljeksen vaellusreitti alkaa Helsingistä Aleksis Kiven patsaalta kulkien Vantaan, Tuusulan, Nurmijärven kautta päättyen Hyvinkään Sveitsiin. Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeessa tehtiin yhdessä alueen yhdistysten kanssa mobiilisisältöä reitin varrelle Hyvinkään, Nurmijärven ja Tuusulan alueille.

Reitin noin 150 pisteessä kerrotaan tietoa alueiden luonnosta, kulttuuriympäristöistä ja palveluista. Reitin varrella on myös tarinoita Aleksis Kivestä ja katkelmia hänen tuotannostaan. Kivihän syntyi ja vaikutti Nurmijärven Palojoella. Reitti kulkee lehtomaisten rehevien metsien halki, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti arvokkaissa kulttuuriympäristöissä. Vantaanjoki ja Tuusulanjoki pilkahtelevat usemman kerran reitin varrella.

Reitille pääsee lataamalla Citynomadin Nomadi-sovelluksen puhelimeensa. Reitti avautuu katseltavaksi ja ladattavaksi 12.10.2019 klo. 10.00.

Avajaisten päätapahtuma on Tuusulassa, koska siellä reitti on nyt kunnan toimesta linjattu uudelleen. Myös Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä järjestetään avajaiset. Kaikissa avajaistapahtumissa opastetaan lataamaan mobiilisovellus ja käyttämään sitä maastossa.

Avajaisten aikataulu:

Tuusula klo 10.00-13.00 Villa Tammikon pihapiiri, Maisalantie 237, Tuusula. Paljon erilaista ohjelmaa mm. elävää musiikkia, kahvila, hevosajelua ja reitin opastusta.

Nurmijärvi klo 13.00-15.00 Myllykoski, Siippoontie 769, Nurmijärvi. Ohjelmassa makkaran paistoa (hanke tarjoaa makkarat sadalle ensimmäiselle) ja reitin opastusta.

Hyvinkää klo 10.00-13.00 Sveitsin puiston luontonäyttely Tikan kontti, Härkävehmaakatu 9, Hyvinkää. Ohjelmassa keittoa soppatykistä (Hyvinkään kaupunki tarjoaa keiton) ja reitin opastusta. Pysäköi autosi hotellin alla olevalle isommalle pysäköintipaikalle.

Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeen ja mobiilireitin tekemisen on rahoittanut Leader toimintaryhmä Emo ry ja hanketta hallinnoi ProAgria Etelä-Suomi ry / MKN Maisema.

Tervetuloa ulkoilemaan!

 

 

Lisätietoja: Auli Hirvonen 0400 864 494 tai auli.hirvonen@maajakotitalousnaiset.fi

 

 

 

Tapahtuman ajankohta: 12.10.2019 10:00 - 15:00
Lähiosoite: Tuusula, Nurmijärvi ja Hyvinkää

Jaa

Tapahtuman henkilöt