Ruokakurssitarjottimella 2021

Ruokakurssitarjottimella 2021

01.12.2021 - 31.12.2021

Kokataan yhdessä!

RUOKAKURSSITARJOTTIMELLA 2021

Ilmastomyönteinen ilta

Miten lisään helposti kasviksia lautaselle? Suositusten mukaan kasviksia tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä. Useimmilla meistä se jää vielä 300 grammaan. Lisäämällä kourallisen kasviksia päivän ruokiin ja välipaloihin, saa kasvismäärää helposti nostettua noin 150 grammalla. Ihan jo käyttämällä perinteisten, tuttujen kotiruokien joukossa hiukan erilaisia kasviksia, saadaan ruuan ravintosisältöä parannettua. Varsinkin lähellä tuotettujen kasvisten runsas käyttö on myös ympäristöteko, sillä kasvikset sitovat kasvaessaan ilmakehän hiilidioksidia! Tämä kurssi on mahdollista toteuttaa myös etäyhteydellä!

65 + Elinvoimaa ja virkeyttä ruoasta - luennot ja ruokakurssit

Tiedätkö, miten ikääntyminen vaikuttaa ravintoaineiden tarpeeseen? Saatko tarpeeksi proteiinia? Riittääkö omena päivässä takaamaan riittävän C-vitamiinin saannin?

Kun ikää karttuu, kannattaa ruokailuun kiinnittää erityistä huomiota. Hyvä ravitsemustila tukee toimintakykyä ja elämänlaatua. Puutteellinen ruokavalio kiihdyttää toimintakyvyn heikkenemistä ja haurastumista, huonontaa vastustuskykyä ja voi johtaa sairasteluun. Se voi myös lisätä masennusriskiä ja nopeuttaa muistisairauden etenemistä.

Luennoilta ja kursseiltamme saat käytännönläheisiä vinkkejä terveyttä tukevaan ruokailuun. Tilaa luento, maistiaisia ja havaintopisteitä sisältävä infotilaisuus tai käytännönläheinen ruokakurssi. Tieto on tärkeää jokaiselle itsestään huolehtivalle yli 65-vuotiaalle, ikääntyvien parissa työskenteleville tai sinulle, joka huolehdit ikääntyvän lähimmäisen ruokataloudesta. Tämä kurssi on mahdollista toteuttaa myös etäyhteydellä!

Luonnollisesti herkullista – villivihannekset

Luonnonyrteistä saa ilmaista, herkullista ja terveellistä makua ruokiin. Monet kasvit ja kasvien osat voivat kuitenkin olla haitallisia ja jotkut jopa myrkyllisiä. Siksi syötävät ja kaupalliseen käyttöön poimittavat kasvit on syytä tunnistaa huolellisesti ja käsitellä oikein.  Ruokakursseilla saa monipuolisia elämyksiä luonnonyrttien käytöstä keittiössä. Joko tiedät, miltä maistuvat parsan tapaan valmistetut maitohorsman versot tai voikukka-ketunleipäpesto? Kursseja järjestetään keväällä ja alkukesästä, kun villivihannekset nousevat maasta. Kurssilla käytetään villivihanneksia saatavuuden mukaan. Vuoden 2021 luonnontuotteet ovat orakkaat, ahomansikka ja voikukka. Tämä kurssi on mahdollista toteuttaa myös etäyhteydellä!

Laidun lautaselle

Laidun lautaselle -kurssilla kerrotaan miten maatalousluonnon monimuotoisuuden voi tuoda esiin ruuan kautta. Lähellä tuotettua laidunlihaa voimme nauttia hyvällä omallatunnolla, toki kohtuullisen kulutuksen tiedostaen. Kurssilla käytetään liharaaka-aineiden lisäksi monipuolisesti sesongin kasvisraaka-aineita.

Mannerheimin ruokapöydässä

Suomen marsalkka vapaaherra Carl Gustav Mannerheim oli koko elämänsä kiinnostunut hyvästä ruoasta. Huolellisesti valmistetun maukkaan ruoan ja sivistyneiden pöytätapojen arvostuksen hän oli oppinut lapsuudenkodissaan Louhisaaren kartanossa. Ratkaisevaa Mannerheimin kulunaariselle kehitykselle olivat kuusitoista keisarillisessa Pietarissa vietettyä vuotta. Vielä sotien aikanakin ylipäällikkö ilahtui aina, kun sai venäläiseen tapaan valmistettua ruokaa. Tervetuloa Mannerheimin pöytään!

Metsästä pöytään

Pullisteleeko pakastin hirven- tai peuranlihasta? Aina tarjolla jauheliharuokia? Haluaisitko oppia käyttämään koko ruhon monipuolisesti? Kielestä ja sisäelimistä loihdit myös herkullisia aterioita. Suosittelemme pitämään kurssin yhdessä paikallisen metsästysseuran kanssa.

Kurpitsat keittiöön ja käyttöön

Kurpitsa on vuoden vihannes 2021, eikä suotta! Kurpitsa, mukaan lukien kesäkurpitsa, on todella monipuolinen vihannes, joka sopii erinomaisesti niin suolaiseen kuin makeaan ruuanlaittoon ja leivontaan, säilöntään ja juomiin. Lajikkeita on kymmenittäin. Paras ajankohta kurssin pitämiseen on syksy, jolloin niitä on parhaiten saatavilla! Tämä kurssi on mahdollista toteuttaa myös etäyhteydellä!

Maukkaat jälkiruoat  

Maukas jälkiruoka kruunaa ja täydentää jokaisen aterian ja sen nauttiminen on suuri ilo kaikille aisteille. Maun lisäksi jälkiruoat hurmaavat ulkonäöllään ja värillään ja tuovat kaivattua vaihtelua niin arki- kuin juhlapöytäänkin. Tämä kurssi on mahdollista toteuttaa myös etäyhteydellä!

Säilö kesän ja syksyn maut talteen

Säilöntä on taas pop! Puhtaus on puoli ruokaa ja säilönnässä tämä pätee erityisesti. Tervetuloa hakemaan uusia vinkkejä ja ohjeita runsain mitoin ja pääset nauttimaan satokauden antimista ympäri vuoden! Paras ajankohta kurssin pitämiselle on loppukesä/syksy, jolloin raaka-aineet ovat parhaimmillaan. Tämä kurssi on mahdollista toteuttaa myös etäyhteydellä! 

Mysteerikokkaus

Ostoslistasta voi päätellä mitä kurssin jälkeen onkaan tarjolla – tai sitten ei! Mysteerikokkaus on hauska ja jännittävä tapa toteuttaa ruokakurssi. Ostoslista raaka-ainehankintoja varten sekä lista tarvittavista työvälineistä lähetetään etukäteen. Valmistusohjeita kurssilaiset saavat kurssin kuluessa ja lopuksi tietysti nautitaan Mysteerimenu! Tämä kurssi on mahdollista toteuttaa vain etäyhteydellä! 

Kekrikurssi

Piristystä pimeään syksyyn mahtavalla kekripitojen tunnelmalla!  Kekrikurssilla perehdytään sadonkorjuun parhaisiin perinneherkkuihin ja löydetään uutta ideaa juhlatarjoiluihin. Perinteisiin kekriherkkuihin kuuluvat esimerkiksi alatoopi, erilaiset itse valmistetut makkarat, juuresruuat, piimä-, koti- ja munajuustot, paikalliset leivät kuten rieskat, rievät, kakot, limput tai karjalanpiirakat. Väliruokana voi ilahduttaa uutis- tai talkkunapuuro. Entä oletko maistanut veripalttua tai hernetuuvinkia? Parhaat pidot kruunataan rapeilla kaneliässillä tai raikkaalla kiisselillä.

 

Kysy lisää ja varaa oma kurssisi! Ole yhteydessä paikalliseen ruoka-asiantuntijaan:

Uusimaa Suvi Malin p. 0400 682 334

Häme ja Pirkanmaa Jenni Kunnaala p. 040 5288610

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala Hannele Veteli p. 040 709 2492

etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi
 

Mikä sen mukavampaa, kuin yhdessä kokkaaminen! Vaihdetaan ajatuksia ja opitaan uutta joko yhteen kokoontuen tai etäyhteyden välityksellä.

 

 

Tapahtuman ajankohta: 01.12.2021 00:00 - 31.12.2021 00:30

Jaa

Tapahtuman henkilöt