Ruokakurssitarjottimella 2020

Ruokakurssitarjottimella 2020

17.01.2020 - 31.12.2020

Kokataan yhdessä!

RUOKAKURSSITARJOTTIMELLA 2020

Kotoisaa juhlavasti

Helposti unohtuu, että arkiseksi mielletyt, perinteiset ruuat taipuvat loistavasti myös juhliinkin sopivaksi tarjottavaksi. Maakuntien mauista voi muokata mukavia tarjottavia isoihin tai pienempiin juhliin. Mustamakkaraa tikunnokkaan cocktailpalaksi, lapskoussia annoslusikkaan suupalaksi tai maksalaatikkoohuena viipaleena lisukkeilla alkuruuaksi. Nostetaan kotiruoka kunniaan!

Suomiruokaa ulkomaalaisille vieraille

Mitä jos saat ulkomaalaisen ruokavieraan? Mitä tulee ottaa huomioon ja miten tarinallistan ruuan? Lohi ja poro ovat ne yleisimmät, joita ulkomaalaisille tarjotaan. Mutta meillä on paljon muutakin. Savustettu, graavattu ja kylmäsavustettu kala sekä riistasta ja lampaasta valmistetut ruuat ovat kiinnostavia. Marjat ovat hyviä jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Puhutaan näistä asioista lisää ja kokkaillaan yhdessä Suomiruokaa, jota Berlusconikin kehuisi.

Ilmastomyönteinen ilta

Miten lisään helposti kasviksia lautaselle? Suositusten mukaan kasviksia tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä. Useimmilla meistä se jää vielä 300 grammaan. Lisäämällä kourallisen kasviksia päivän ruokiin ja välipaloihin, saa kasvismäärää helposti nostettua noin 150 grammalla. Ihan jo käyttämällä perinteisten, tuttujen kotiruokien joukossa hiukan erilaisia kasviksia, saadaan ruuan ravintosisältöä parannettua. Varsinkin lähellä tuotettujen kasvisten runsas käyttö on myös ympäristöteko, sillä kasvikset sitovat kasvaessaan ilmakehän hiilidioksidia!

65 + Elinvoimaa ja virkeyttä ruoasta - luennot ja ruokakurssit

Tiedätkö, miten ikääntyminen vaikuttaa ravintoaineiden tarpeeseen? Saatko tarpeeksi proteiinia? Riittääkö omena päivässä takaamaan riittävän C-vitamiinin saannin?Kun ikää karttuu, kannattaa ruokailuun kiinnittää erityistä huomiota. Hyvä ravitsemustila tukee toimintakykyä ja elämänlaatua. Puutteellinen ruokavalio kiihdyttää toimintakyvyn heikkenemistä ja haurastumista, huonontaa vastustuskykyä ja voi johtaa sairasteluun. Se voi myös lisätä masennusriskiä ja nopeuttaa muistisairauden etenemistä

Luennoilta ja kursseiltamme saat käytännönläheisiä vinkkejä terveyttä tukevaan ruokailuun. Tilaa luento, maistiaisia ja havaintopisteitä sisältävä infotilaisuus tai käytännönläheinen ruokakurssi. Tieto on tärkeää jokaiselle itsestään huolehtivalle yli 65-vuotiaalle, ikääntyvien parissa työskenteleville tai sinulle, joka huolehdit ikääntyvän lähimmäisen ruokataloudesta.

Luonnollisesti herkullista – luonnonyrtit ja villivihannekset

Luonnonyrteistä saa ilmaista, herkullista ja terveellistä makua ruokiin. Monet kasvit ja kasvien osat voivat kuitenkin olla haitallisia ja jotkut jopa myrkyllisiä. Siksi syötävät ja kaupalliseen käyttöön poimittavat kasvit on syytä tunnistaa huolellisesti ja käsitellä oikein.  Ruokakursseilla saa monipuolisia elämyksiä luonnonyrttien käytöstä keittiössä. Joko tiedät, miltä maistuvat parsan tapaan valmistetut maitohorsman versot tai voikukka-ketunleipäpesto? Kursseja järjestetään keväällä ja alkukesästä, kun villivihannekset nousevat maasta. Kurssilla käytetään luonnonyrttejä ja villivihanneksia saatavuuden mukaan. Vuoden 2020 luonnontuotteet ovat tyrni, suppilovahvero ja käenkaali eli ketunleipä.

Laidun lautaselle

Laidun lautaselle -kurssilla kerrotaan miten maatalousluonnon monimuotoisuuden voi tuoda esiin ruuan kautta. Lähellä tuotettua laidunlihaa voimme nauttia hyvällä omallatunnolla, toki kohtuullisen kulutuksen tiedostaen. Kurssilla käytetään liharaaka-aineiden lisäksi monipuolisesti sesongin kasvisraaka-aineita.

Herkullisia leivonnaisia ja itsetehtyjä karkkeja

Kurssilla valmistetaan erityisesti joululahjaksi sopivia suolaisia ja makeita herkkuja.

Mannerheimin ruokapöydässä

Suomen marsalkka vapaaherra Carl Gustav Mannerheim oli koko elämänsä kiinnostunut hyvästä ruoasta. Huolellisesti valmistetun maukkaan ruoan ja sivistyneiden pöytätapojen arvostuksen hän oli oppinut lapsuudenkodissaan Louhisaaren kartanossa. Ratkaisevaa Mannerheimin kulunaariselle kehitykselle olivat kuusitoista keisarillisessa Pietarissa vietettyä vuotta. Vielä sotien aikanakin ylipäällikkö ilahtui aina, kun sai venäläiseen tapaan valmistettua ruokaa. Tervetuloa Mannerheimin pöytään!

Värikkäät paprikat – vuoden vihannes 2020

Maistuisiko perinteinen punainen paprika tai vielä raaka versio eli vihreä? Entä mehukas suippopaprika? Vettyvätkö silmät tulisista chileistä? Kurssilla käytetään monipuolisesti vuoden 2020 vihannekseksi valittuja paprikoita

Maukkaat jälkiruoat  

Maukas jälkiruoka kruunaa ja täydentää jokaisen aterian ja sen nauttiminen on suuri ilo kaikille aisteille. Maun lisäksi jälkiruoat hurmaavat ulkonäöllään ja värillään ja tuovat kaivattua vaihtelua niin arki- kuin juhlapöytäänkin.

Metsästä pöytään

Pullisteleeko pakastin hirven- tai peuranlihasta? Aina tarjolla jauheliharuokia? Haluaisitko oppia käyttämään koko ruhon monipuolisesti? Kielestä ja sisäelimistä loihdit myös herkullisia aterioita. Suosittelemme pitämään kurssin yhdessä paikallisen metsästysseuran kanssa.

Mikä sen mukavampaa, kuin yhdessä kokkaaminen! Vaihdetaan ajatuksia ja opitaan uutta.
 

Kysy lisää ja varaa oma kurssisi! Ole yhteydessä paikalliseen ruoka-asiantuntijaan:

Uusimaa: Suvi Malin p. 0400 682 334

Häme: Jenni Kunnaala p. 040 5288610

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala: Hannele Veteli p. 040 709 2492

Pirkanmaa: Outi Penttilä p. 040 719 8959

etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi

Tapahtuman ajankohta: 17.01.2020 14:00 - 31.12.2020 23:30

Jaa

Palvelut