Metsänvartijan hirvipata

Kuvituskuva Kuva Timo Viljakainen

1 kg               hirven, poron tai naudan paistia
2                    sipulia
1 tl                 suolaa 
0,75 tl            mustapippuria
5                    katajanmarjaa hienonnettuna
2 rkl               riistafondia (tai 0,5 – 1 lihaliemikuutiota)
1 tlk               (70 g)  tomaattisosetta
4 dl                vettä
2 dl                ruokakermaa
2 dl                sokeroitua mustaherukkamehua
2 tl                 basilikaa
1 tl                 timjamia
2 - 3 rkl          vehnäjauhoja + vettä 

Paistamiseen voita, ruokaöljyä tai margariinia 

Päälle tuoretta persiljaa ja/tai  timjamia

  1. Kuutioi kalvoista puhdistettu liha reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla rasvassa ja siirrä ne sitä mukaa pataan tai kattilaan (pese paistinpannu tarvittaessa välillä).
  2. Paista hienonnettu sipuli ja lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjoilla. Lisää fondi, tomaattisose ja vesi.
  3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 1 - 2 tuntia kunnes lihat ovat kypsyneet.
  4. Lisää ruokakerma, mustaherukkamehu ja kuivatut yrtit.
  5. Sekoita vesitilkkaan vehnäjauhot. Kaada seos ohuena nauhana kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kiehua 2 - 3 min. Tarkista maku.
  6. Lisää tarjoiluastiaan kastikkeen päälle tuoretta persiljaa ja/tai timjamia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

VINKKI

Lisää halutessasi tarjoiluastiaan kastikkeen päälle smetanaa ja suikaloituja mauste- tai suolakurkkuja.
Voit hauduttaa ruoan myös uunissa aluksi 200 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen. Hauduta vielä 1 - 1 1/2 tuntia.

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut