Minestronekeitto

Kuva Jouni Ranta

10–12 annosta

3 (+ 0,5) l vettä
3 - 5 kasvisliemikuutiota
4 laakerinlehteä
15 mustapippuria
2 isoa (300 g) sipulia
3-5 (400 g) porkkanaa
1 (200 g) palsternakka
150 g varsiselleriä
pala (150 g) purjoa
300 g kiinankaalia
1 (500 g) kukkakaali
1 iso (200 g) paprika
150 g (2 dl) pätkäspagettia
2–3 pak (à 170 g) Amerikan pekonia
2 prk (à 370 g) tomaattimurskaa (yrttimaustettua)
2 tl kuivattua basilikaa

Pinnalle hienonnettua, tuoretta persiljaa

  1. Kiehauta 3 litraa vettä kiehuvaksi ja lisää aluksi 3 liemikuutiota ja mausteet.
  2. Lisää hienonnettu sipuli, ohuiksi suikaleiksi leikatut porkkanat ja palsternakat kiehumaan.
  3. Leikkaa varsiselleri ja purjo viipaleiksi, kiinankaali suikaleiksi ja kukkakaali nupuiksi. Kuutioi paprika Lisää ne spagetin kanssa kattilaan kiehumaan kun edelliset kasvikset ovat kiehuneet lähes kypsiksi. Jatka keittämistä n. 15 min.
  4. Paista suikaloitu pekoni rapeaksi pannulla ja lisää keittoon yhtä aikaa tomaattimurskan kanssa.
  5. Keitä kannen alla 5 min. Mausta. Lisää tarvittaessa nestettä ja liemikuutioita.

Vinkki Korvaa porkkanat, palsternakka, purjo ja kukkakaali 4 pussilla (à 300 g) Amerikan kasviksia (pakaste).

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut