Helpot karpaloleivokset

Näyttävät leivokset voi tehdä myös puolukasta

Karpaloleivokset
Kuva: Timo Viljakainen

Helpot karpaloleivokset

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte ja päällinen
3 liivatelehteä
4 dl pakastekarpaloita
1 dl sokeria
1 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa sokeri ja kananmunat kestäväksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti nostellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa 6 - 7 min.
  3. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota paperi varovasti ja anna pohjan jäähtyä.
  4. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä.
  5. Ota koristelua varten erilleen 1 dl karpaloita ja soseuta loput. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 0,5 dl puolukkasoseesta ja liuota siihen liivatelehdet.
  6. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahtoon karpalosose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla.
  7. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Aseta se reunalliseen astiaan. Levitä puolet karpalotäytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle ja levitä loppu täyte pintaan.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Jaa leivoksiksi, asettele tarjolle ja koristele kokonaisilla karpaloilla.

Vinkki! Leivoksiin voi käyttää myös puolukkaa.