Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan - Pohjolan superruoat lautaselle 2015-2016

Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan - pohjolan superruoat lautaselle -hankkeen tavoitteena on kannustaa ja innostaa lähellä kasvavien, "pohjoisten superruokien" käyttöön. Hankkeessa kerrotaan erityisesti marjoista, kasviksista, täysjyväviljatuotteista, rypsistä ja luonnonkaloista. Hankkeen sivut löytyvät täältä.

Tavoitteena on myös edistää terveellisiä ruokatottumuksia, jotka pohjautuvat valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksiin. Lisäksi tavoitteena on lisätä kuluttajien vastuullisia lähiruokavalintoja hyödyntäen Tiedä mitä syöt -aineiston viestejä.

Ruokakursseja, -tapahtumia ja viestintää

Hankkeen aikana toteutettiin seuraavia tapahtumia:
- Maakunnalliset Superruokaa läheltä -neuvontatilaisuudet: 19 suurta, yli 6000 osallistujan tilaisuutta, joissa osallistujia kaikkiaan 345 800 ja omalla osastolla tavoitettuja yli 32 500.
- Alueelliset Superruokaa läheltä -neuvontatilaisuudet: 153 tilaisuutta, joissa osallistujia yli 147 000 ja omalla osastolla tavoitettuja noin 42 000.
- Superruokaa läheltä -ruokakurssit: 159 kpl, osallistujia 2249

Valtakunnallisen hankkeen kohderyhmänä olivat perheen ruokaostoksista vastaavat 30–70-vuotiaat kuluttajat, ensisijaisesti naiset.

HAnke oli esillä muun muassa yli 80 lehtiartikkelissa, Ylen Aamu-tv:ssä sekä lukuisissa verkkomedioissa ja sosiaalisessa mediassa.

Hanketta rahoitti maa- ja metsätalousministeriö.

www.maajakotitalousnaiset.fi/superruoka


Jaa