Rotinaperinteitä

Kuva: Toijalan Sanomat/ Koti-lehti 9/99
Kun viikon sisällä perheeseemme on syntynyt kaksi uutta lastenlasta, on rotinoihin perehdytty taas ihan käytännössä. Niinpä tämänkertaisen kyselyn aiheena ovat Maa- ja kotitalousnaisten omat rotinaperinteet. Miten teidän kylällänne on käyty tervehtimässä uusia tulokkaita?
 
Rotinarinkeleiden ja -piirakoiden lisäksi näyttävät monet osastot osallistuneen perheiden vauvariemuun kutomalla pieniä villasukkia. Pari kuukautta sitten sain Viialan Maa- ja kotitalousnaisilta hienon tietopaketin, jossa oli valokuvia ja lehtileikeitä heidän rotinoistaan. Viialassa on nimittäin vuodesta 1986 viety paikkakunnan maalaistaloihin syntyneille vauvoille hopeinen lusikka. Kaikkiaan on lusikoita jaettu 26 ja perinne jatkuu edelleen.  Kuvassa poseeraa Hyrkkään Jaakko, joka oli 15. lusikansaaja. Hyvältä näyttää Koti peltojen keskellä -lusikka maistuvan hänenkin suussaan.
 
Odottelen innolla taas tästäkin aiheesta valokuvia ja muuta perimätietoa joko sähköpostiini kirsti.manninen@dlc.fi tai postiosoitteella Kirsti Manninen, Mäenpääntie 260, 04480 HAARAJOKI.
 
On ollut todella hauskaa, että niin monet ovat jo auttaneet meitä tiedon keräämisessä. Kiitos teille kaikille!
 

Jaa

Facebook Comments Box