Matkamuistoja

Tampereen ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat ovat enää muisto vain samoin kuin oma lomamatka aurinkoon. Suuren 80-vuotisjuhlan kylkiäisenä vietimme Tampereella Niilolan Liisan ja kymmenkunnan muun järjestöveteraanin voimin muistelupalaveria ja saimme hienoa aineistoa Omat avaimet -historiikkia varten. Tämä vaaramaisemiin tehdyn kesäretken kuva on yksi palaverissa saaduista kuva-aarteista.

Hienoja olivat myös järjestökonkareiden muistot kesäjuhlaretkistä. Ilomantsissa Nivalan emännät oli majoitettu kauas syrjäkylälle ystävällisen sotaleskiemännän kotitilalle. Talonväki nukkui itse aitassa, jotta vieraat mahtuivat tilan pieneen päärakennukseen. Kun Nivalan naiset saapuivat iltajuhlasta majapaikkaan, oli emäntä kattanut illallispöytään Pohjois-Karjalan parhaat herkut.

"Kesäjuhlat eivät olleet vain järjestöhengen lujittajia vaan ne toimivat myös heimojen yhdistäjinä", totesivat palaverin viisaat naiset. Itsekin muistan, miten hauskaa oli retkeillä hilpeästi porisevassa bussikuormassa eri puolille Suomea.

Jokaisella kesäjuhlalla oli ihan oma ilmeensä ja kirjaimellisesti myös omat makunsa. Millaisia sinun kesäjuhlamuistosi ovat? Kerro niistä sähköpostilla osoitteella kirsti.manninen (at) dlc.fi tai pistä ne paperille ja postita osoitteeseen Kirsti Manninen, Mäenpääntie 260, 04480 HAARAJOKI.

Jaa

Facebook Comments Box