Ruokakurssitarjotin 2018

Ruokakurssitarjotin 2018

01.01.2018 - 31.12.2018

Kursseilta iloa ja oppia!

Ruokakursseilta oppia ja yhdessä tekemisen iloa

Kevään 2018 ruokakurssitarjottimella on seuraavia kursseja:

Maijan maukkaat kasvisruuat

Maijan maukkaat kasvisruuat -kurssilla tutustutaan kasviskokkailuun. Keittiömestari Maija Silvennoisen vinkit ja kokemukset auttavat monipuolistamaan arkiruokaa kasvisten avulla. Kasvisten käytön lisääminen on todellinen terveysteko koko perheelle. Miltä maistuvat lehtikaali-perunaohukaiset tai kasvis-Mifupaistos Maijan tapaan?

Suussa sulavaa suklaata
Pieneksi piristykseksi sopii hemmottelevan herkullinen suklaakurssi, jolla suklaasta loihditaan mitä unohtumattomimpia herkkuja. Raakasuklaa, erilaiset fudget ja rocky road maistuvat taatusti. Entä miltä kuulostaisi suklaa-chilibroileri tai suklainen leipä?

Erikoiskasvit - härkäpapu, tattari, öljyhamppu, kvinoa
Kaipaatko gluteenitonta vaihtoehtoa tai uusia ideoita ruoanlaittoon? Kokeile rohkeasti uusia kotimaisia viljelykasveja

Kastikekurssi
Herkullinen ateria viimeistellään hyvällä kastikkeella. Ruoka-annokseen sopiva, taidolla valmistettu kastike sitoo aterian osat makuaistia helliväksi kokonaisuudeksi. Tervetuloa kastikekouluun!

Voileipäkakut ja suolaiset piiraat
Voileipäkakut ja suolaiset piiraat ovat juhlien kestosuosikkeja vuodesta toiseen. Tule oppimaan niksit myös erikoisruokavalioihin.

Makuja kellarin kätköistä
Uusia juttuja juureksista – makumatka juuresten maailmaan. Miltä maistuu punajuuricarpaccio, palsternakkapipari tai lilan värinen kukkakaalipyree?

Kauran monet mahdollisuudet
Ei mitään peruskauraa! Kotoinen ja kaikille tuttu kaura on jäänyt tarpeettoman vähälle huomiolle, vaikka se on laadultaan ja käyttöominaisuuksiltaan yksi monipuolisimmista perusraaka-aineista. Ruuanvalmistuksessa kaura taipuu moneen. Kauraa on helppo yhdistellä muihin ruoka-aineisiin.

Särkikala – herkkupala
Syö särkeä, se kasvattaa järkeä, sanoo vanha sananlaskukin. Särki, lahna ja muut kotimaiset luonnonkalat ovat kestäviä valintoja. Niiden kalastaminen hoitaa myös vesistöä. Kurssilla opit loihtimaan särjestä ja muista kotimaisista kaloista mainioita herkkuja.

Pure peruna!
Peruna on mahtavan monipuolinen raaka-aine: siitä valmistuvat niin ruokaisat salaatit, maukkaat kasvisruuat tai makeat leivonnaiset. Joko olet maistanut peruna-pähkinä-salaattia, frozen perunaa tai perunaserpentiiniä?

Varatkaa yhdistykselle oma kurssi alueellisilta ruoka-asiantuntijoiltamme. Meiltä voi myös tilata luennon ajankohtaisista aiheista.

Ruokakurssien järjestämiseen saadaan avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Tiedustelut ja tilaukset ruoka-asiantuntijoiltamme:

Häme: Jenni Kunnaala 040 528 8610
Kymenlaakso ja Etelä-Karjala: Hannele Veteli 040 709 2492
Pirkanmaa: Outi Penttilä 040 719 8959
Uusimaa: Suvi Malin 0400 682 334
Sähköpostitse etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi

 


 

Tapahtuman ajankohta: 01.01.2018 00:00 - 31.12.2018 00:00

Jaa

Palvelut