Ruokahukka ruotuun, katse vesistöhin -infotapahtuma

Ruokahukka ruotuun, katse vesistöhin -infotapahtuma

18.09.2019

Lähde mukaan torjumaan hukkaa!

RUOKAHUKKA RUOTUUN – KATSEET VESISTÖIHIN

Tiesitkö, että joka 20. ruokakassillinen päätyy hukkaan heitettäväksi ja vuosittain haaskaamme yli 20 kiloa ruokaa henkilöä kohden pelkästään kodeissa? Mutta miten ruokahukka vaikuttaa vesistöihin – tule oppimaan aiheesta lisää Vähä-Tiilijärven uimarannalle hankkeen rastiradalle Järvien kierros retkeilyreitin avajaisten iltana klo 17-20.

Ruokahukka ruotuun – katseet vesistöihin -hankkeen tavoitteena on tuoda kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on myös vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla. Hanketta toteutetaan järjestämällä alueellisia Hyppää hyvän kierteeseen -infoja ja näytöksiä, Ruokahukka ruotuun -ruokakoulutuksia sekä infotapahtumia lapsiperheille. Lisäksi kootaan vapaaehtoisten Hukantorjuntapartio toimimaan ruokahävikin vähentämisen lähettiläinä.

Hanketta rahoittaa ympäristöministeriön ravinteiden kierrätystä edistävä ja Saaristomeren tilaa parantava ohjelma. Kesto 1.8.2017 - 31.12.2019. Toteuttaja Maa- ja kotitalousnaisten keskus yhdessä alueellisten toimijoiden kanssa.

 

Tapahtuman ajankohta: 18.09.2019 17:00 - 20:00
Lähiosoite: Vahä-Tiilijärven uimaranta, Vähä-Tiilijärvenkuja 2
Postinumero ja -toimipaikka: 15870 Hollola

Jaa

Tapahtuman henkilöt

Palvelut