Nimisuojasta vetovoimaa Uudenmaan ruokatuotteille

Kuva: Timo Viljakainen

Nimisuojasta vetovoimaa Uudenmaan ruokatuotteille

05.11.2019

Suojaus tuo lisäarvoa tuotteelle ja takaa tuotteen alkuperän, raaka-aineiden ja valmistusmenetelmän tunnettuuden.

Tule kuulemaan tärkeää asiaa nimisuojasta. Asiantuntijana puhumassa Marjo Särkkä-Tirkkonen, erikoissuunnittelija Helsingin yliopistosta, Ruralia-instituutti.

Nimisuoja on EU-tason laatujärjestelmä, jonka avulla voidaan suojata tuotteita vakiintuneen nimen väärinkäytöltä sekä huokeammilta väärennöksiltä. Suojausta voi hakea maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden, väkevien alkoholijuomien ja rypäleviinien nimityksille. Miten nimisuojalla voi vaikuttaa alueen brändin ja tunnettuuden rakentamiseen? Mitä on jo tehty meillä ja muualla, mitä voimme yhdessä tehdä? Tervetuloa kuulemaan sekä EU-tason laatumerkkien hakemisesta, hyödyistä ja erilaisista suojaustavoista sekä keskustelemaan suomalaisten nimisuojatuotteiden lisäämisestä ja yhteistyön mahdollisuuksista!

12.00   Kahvi
           Tilaisuuden avaus

Suvi Malin, Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset          
12.15    Nimisuoja on helppo tapa lisätä myyntiä sekä konkreettiset mahdollisuudet nimisuojalle
Marjo Särkkä-Tirkkonen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti              
            Keskustelua
15.00 tilaisuus päättyy

Paikka:Postikatu 10 A Järvenpää, ProAgria Etelä-Suomen Uudenmaan aluetoimisto, kokoustila

Aika: klo 12-15.00

 

Ilmoittautumiset 1.11.2019 mennessä

Lisätietoja ja ilmoittautumiset    Suvi Malin, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, 0400 682 334 tai suvi.malin@maajakotitalousnaiset.fi

 

Tilaisuuden järjestävät ProAgria Etelä-Suomi / Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Tilaisuus on osa valtakunnallista nimisuoja kiertuetta.   
Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee tilaisuutta.

 

Tapahtuman ajankohta: 05.11.2019 12:00 - 15:00
Lähiosoite: Postikatu 10 A
Postinumero ja -toimipaikka: Järvenpää
Hinta: osallistuminen maksuton

Jaa

Tapahtuman henkilöt

Palvelut