Uusin lehti 6/2020

Janita ja Anna jakavat kokkailuvinkkejään livenä somessa. Suosio osoittaa, että maa- ja kotitalousnaisten ruokaneuvot tulevat tarpeeseen.

Kesäkurpitsa ja munakoiso

Koti ja maaseutu -lehden teemakasviksina ovat munakoiso ja kesäkurpitsa. Ne sopivat moniin samoihin ruokiin, mutta eivät ole sukua toisilleen. Munakoiso kuuluu koisokasveihin kuten tomaatti tai peruna. Kesäkurpitsa taas on kurkun sukulainen. Kotimaista munakoisoa saa kesäkaudella jo monista ruokakaupoista. Sitä voi kasvattaa myös itse, kunhan kasvi saa riittävän tasalämpöiset olosuhteet.  Ruokaneuvot-sivuilta löydät ohjeen kesäkurpitsa-munakoisoruusujen tekoon. Voit tehdä yhden ison paistoksen tai monta pientä. 

 

 

Tanja Surman pienmeijerissä tehdään kaikki tuotteet erikoismaidosta

Tanja Surma valmistaa artesaanijogurttia ja tuorejuustoja. Kaikki tehdään paikallisen tuottajakumppanin A2-maidosta, jonka on todettu soveltuvan myös monille maitoproteiiniallergikoille. Tanjan MaitoKarelia-yritys tekee yhteistyötä tutkijoiden kanssa. Tavoitteena on lisätä tietoa A2-maidon ominaisuuksista ja käyttömahdollisuuksista. 

 

 

Metsät ovat täynnä hyvää terveysruokaa

Tänä vuonna metsissä on hyvin sieniä. Herkkutatti kuuluu monen sienestäjän ykkössuosikkeihin, mutta metsässä on tutuimpien sienten lisäksi monia muitakin superherkkuja. Intohimoisen sienimetsäilijän Laura Tarvaisen suosikkeja ovat muun muassa kuusiherkkusieni, mustavahakas ja keltahapero. Myrkkysieniä pitää varoa, mutta muuten sieniä voi syödä vaikka monena päivänä viikossa, tutkijat vakuuttavat.

 

 

Aija Boehm-Tiainen rakastaa työtään puutarhayrittäjänä,  vaikka se välillä viekin kaiken ajan ja energian

Rääkkyläläinen Aija Boehm-Tiainen jätti noin kymmenen vuotta sitten työnsä hoitoalalla ja perusti oman puutarhayrityksen. Hän kertoo, että työ on välillä raskasta mutta aina myös palkitsevaa. Kukkien kauneus ja kasvun seuraaminen sekä ihanat asiakkaat saavat jaksamaan.  "Parasta on vapaus ja itsenäisyys", hän kertoo. 

 

 

Jaa