Vuohenjuustosalaatti ja tomaattivinegretti

Kuva: Sami Piskonen
 1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku roomansalaattia
10–20 basilikan lehteä
10 kirsikkatomaattia
(3–4 kehäkukan terälehtiä)
 
Tomaattivinegretti:
2 tomaattia
0,5 dl öljyä
1–2 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
2 tl viinietikkaa
6–8 tippaa tabascoa
Tarjoiluun:
4 viipaletta vuohenjuustoa
1 dl cashewpähkinöitä
 
1. Valmista ensin tomaattivinegretti. Tee tomaatteihin syvä ristiviilto ja purista siemenet sekä neste pois. Poista tomaattien kannat. Laita tomaattien malto sekä vinegretin muut ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja hienoksi. Tarkista maku. 
2. Revi salaatit kulhoon. Lisää basilikalehdet kokonaisina. 
3. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää myös ne salaattiin. Mausta salaatti tomaattivinegretillä. 
4. Paahda vuohenjuustoviipaleita halutessasi hetki uunissa grillivastuksien alla niin, että niiden pintaa saa kauniin kullankeltaisen pinnan. Voit myös paistaa juustoja hetken kuumalla paistinpannulla.
5. Jaa salaatti annoslautasille ja nosta salaatin päälle vuohenjuusto. Ripottele pinnalle pähkinöitä. Tarjoa loppu tomaattivinegretti erikseen.
 
Vinkki! Voit korvata vinegretin tekemällä salaatinkastikkeen 4 tl:sta tumman balsamiviinietikkaa ja 0,75 dl:sta vaaleaa siirappia. Kaada tämä kastike suoraa annosten päälle. Lisämausta mustapippurirouheella maun mukaan suoraa annoksen päälle.
 

Jaa