Vinkkejä pipareiden koristeluun

Kuva: Seija Suurinkeroinen

Lasit piparitalon ikkunoihin

Murskaa kovia hedelmämakeisia, esimerkiksi tikkaria. Levitä murske tasaisesti pellillä olevien seinäkappaleiden ikkuna-aukkoihin.  Makeismurska sulaa uunissa kauniiksi ”lasiksi”. Jos lasiin on jäänyt kuplia, voit yrittää poistaa niitä ravistelemalla peltiä varovasti heti paiston jälkeen.

Kokeile koristeluun:

  • valmista tai itse tehtyä sokerikuorrutetta, kuorrutetta voi värjätä karamelliväreillä
  • ranskalaisia pastilleja, erilaisia hedelmä- ja salmiakkimakeisia, lakritsaa, suklaata
  • valmiita kakunkoristeita, strösseleitä, nonparelleja
  • tomusokeria, rae- ja väriraesokeria, kaakaojauhoa, murukahvia
  • piparihahmoja, - eläimiä, -puita, -autoja, - aitoja, -tikapuita,…

Vatkattu sokerikuorrute eli pikeeri

0,25 dl kananmunan valkuaista
1,5–1,75 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunanmehua tai etikkaa

1. Vatkaa sähkövatkaimella (noin 3 min) valkuainen sekä 1 dl tomusokeria valkoiseksi ilmavaksi vaahdoksi. 2. Sekoita joukkoon sitruunamehu tai etikka sekä loppu tomusokeri. Jatka vatkaamista vielä hetki.
3. Sokerikuorrutteen voi värjätä karamelliväreillä.

Piparkakuista voi taiteilla myös vaikkapa piparkakkurasian, kynttilälyhdyn, nimikyltin tai glögimukin koristeen. Vinkit ja ohjeet löytyy joulukuun KOTI-lehdestä, joka ilmestyy 4.12.

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut