Raikas raparperijuoma

Raikas raparperijuoma
10–15 hlö

3 l raparperipaloja
6 dl sokeria
1 l kiehuvaa vettä
3 kanelitankoa
1 kokonainen kuivattu inkiväärin pala tai muutaman cm pala tuoretta inkivääriä (kuorittuna)
1 iso pullo siideriä tai mansikkamehua ja kivennäisvettä

  1. Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
  2. Lisää raparperien sekaan sokeri ja mausteet.
  3. Kaada kiehautettu vesi raparperi, sokeri, mausteseokseen ja sekoita kunnes sokeri on sulanut.
  4. Anna juoman seisoa viileässä pari vuorokautta. Siivilöi ja pullota raparperijuoma.
  5. Tarjoillaan poreilevana juomana sekoittamalla vaikkapa siiderin (päärynä) kanssa.

Raparperijuoma sopii hyvin alkumaljaksi kevään ja kesän juhliin. Juoma on myös mainio janojuoma, kun sen laimentaa vedellä tai maustetulla kivennäisvedellä.
 

Jaa