Punajuurikranssit

Punajuurikranssi sopii tarjottavaksi sekä suolaisten että makeiden lisukkeiden kanssa

Punajuurikranssit
Kuva: Timo Viljakainen

Punajuurikranssit

2 kpl

5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl siirappia
2 dl ruishiutaleita
n. 9,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl juoksevaa margariinia
2-3 kpl (3 dl) punajuurta raastettuna
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 rkl basilikaa
voiteluun piimää
pinnalle seesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi, hiutaleet ja jauhot. Alusta rasva taikinaan.

Jaa taikina kolmeen osaan.

Yhdistä punajuuriraaste ja basilika. Lisää raaste ja noin 2 desilitraa vehnäjauhoja yhteen taikinapalaan.

Anna taikinapalojen nousta leivinliinan alla.

Leivo jokaisesta taikinapalasta kaksi (70 cm) säiettä ja letitä kahdeksi pitkoksi siten, että letissä on kaksi vaaleaa ja yksi punainen säie. Kiepauta pitkot kransseiksi ja yhdistä päät.

Kohota kranssit pellillä leivinliinan alla. Voitele piimällä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa juustojen kera.