Mansikkakulhokakku

Kuva: Sami Piskonen

n. 10 annosta
Noin 2-2,5 l kulho
 
Kääretorttu
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja  
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hienonnettua tuoretta minttua

Täyte
4 dl vispikermaa
400 g maustettua rahkaa, esim. marja tai vanilja
(tarvittaessa sokeria)
n. 800 g tuoreita mansikoita (osa koristeluun)

Koristeluun
Tuoreita mansikoita
Tuoretta minttua

1.    Valmista ensin kääretorttu. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2.    Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
3.    Sekoita perunajauhot, gluteenittomat jauhot, leivinjauhe ja hienonnettu tuore minttu keskenään. Kääntele jauhoseos varovasti taikinavaahdon joukkoon.
4.    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 225 asteessa n. 8 -10 minuuttia.
5.    Ota puhdas leivinpaperiarkki ja sirottele sen päälle vähän sokeria. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.
6.    Valmista seuraavaksi täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maustettu rahka. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.
7.    Viipaloi marjat tarvittaessa. Mansikat kannattaa viipaloida ohuiksi siivuiksi.
8.    Kokoa kakku. Revi tai pilko kääretorttulevystä sopiva palanen kulhon pohjalle. Lusikoi päälle kerma-rahkaseosta.
9.    Ripottele mansikkaviipaleita/muita marjoja tai hedelmiä reilusti väliin. Voit myös asetella niitä myös kulhon reunoille koristeeksi. Kokoa kakku toistamalla eri kerroksia.
10.    Koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä ja mintunlehdillä. Tarjoile suoraan kulhosta.
 

Jaa