Lisäkkeitä makkaralle

Puolukkamarmelo

200 g puolukoita tai karpaloita
1 sipuli
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
0,25 tl chilitahnaa (sambal oelek)

  1. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  2. Soseuta aineet sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Säilytä marmelo viileässä.

Punasipulilisäke

500 g punasipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
n. 5 dl vahvaa mustaherukkamehua
0,5 -1 dl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl tummaa balsamicoa tai punaviinietikkaa

  1. Suikaloi punasipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää mehu ja sokeri.
  3. Hauduta miedolla lämmöllä noin 1 h.
  4. Lisää lopuksi suola ja etikka, keitä vielä hetki.
  5. Kaada lämmin lisäke puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä kylmässä.

Jaa