Hyrskykulho

Kuva: Sami Piskonen

4 annosta

Hyrskyperunat
800 g     uusia perunoita
2–3 kpl (n. 100 g) kevätsipulia
1 ruukku     ruohosipulia
1 prk (150 g)     ranskankermaa
25 g     voita
1 tl     suolaa
ripaus     mustapippuria

1.    Keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä.
2.    Valmista sillä välin hyrskykastike: silppua kevätsipuli ja ruohosipuli. Lisää ranskankerma, suola ja mustapippuri.
3.    Kun perunat ovat kypsiä, kaada niistä vesi pois.
4.    Lisää perunoiden joukkoon voi sekä hyrskykastike. Laita kansi takaisin perunakattilan päälle ja ravista hetki voimakkaasti, niin että perunat hieman hajoavat ja kastike sekoittuu perunoihin.

Hyrskysalaatti
200 g     kurkkua  
5 kpl (100 g)     retiisiä
0,5 tl     suolaa
2 rkl     valkoviinietikkaa
1 rkl     sokeria
puolikas ruukku hienonnettua tilliä

1.    Viipaloi kurkut ja retiisit. Silppua tilli.
2.    Yhdistä kaikki aineet kannellisessa kulhossa. Laita kansi kiinni ja heiluttele hetki.
3.    Anna maustua 15 minuutin ajan ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit korvata tillin korianterilla tai mintulla!

Lisäksi kulhoon tai tarjolle:

1 pss     jääsalaattia
150 - 200 g     graavi- tai kylmäsavulohta
1      sitruuna lohkoina
 

Jaa