Helppo ja nopea marjapiirakka

Kuva Jouni Ranta

uunipellillinen

Pohja
2 munaa 
3 dl sokeria 
1 rkl vaniljasokeria 
1,5 dl pullorasvaa tai sulatettua voita tai margariinia
4 dl maitoa tai kermamaitoa
8 dl vehnäjauhoja 
4 tl leivinjauhetta 

Täyte
n. 7 dl mustikoita, puolukoita tai herukoita
1 dl sokeria

Kiille

2,5 dl vettä

1,5 dl hyytelösokeria

(Tarjoiluun vaniljakastiketta)

  1. Sekoita munat ja sokerit. Lisää rasva, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Sokeroi marjat ja ripota ne pohjalle.
  2. Paista 175 asteessa n. 35 min tai kunnes piirakka on kypsä.
  3. Anna piirakan jäähtyä.
  4. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Kiehauta vielä. Anna aivan hetki jäähtyä ja sivele kiillettä piirakalle pullasudilla.
  5. Leikkaa piirakka haluamasi kokoisiksi paloiksi tarjolle.

Vinkki

  • Puolesta annoksesta saat piirakan halkaisijaltaan 27 - 30 cm:n piirasvuokaan.
  • Kokeile myös raparperia tai omenaa. Raparperipaloja, omenaviipaleita- tai kuutiota kannattaa esikypsentää mikroaaltouunissa ennen taikinalle asettelemista.

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut