Runebergin torttu ja gluteeniton Runebergin torttu

Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus / Timo Viljakainen

Runebergin torttu (n. 12 kpl)

150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja tai piparimuroja
1 dl mantelijauhoa
1 tl kardemummaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl kermaa
2-3 tippaa karvasmanteliöljyä tai rommiesanssia

Koristeluun:
n. 2 dl  vadelmahilloa
1 dl  tomusokeria
1 rkl  sitruunamehua, vettä tai mantelilikööriä

(Kostuttaminen:
2 dl vettä
0,5 dl sokeria
2-3 rkl rommia tai mantelilikööriä tai 3-4 tippaa rommiaromia)

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon ja kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Voitele ja korppujauhota muffinipelti tai annosvuoat. Jos käytät silikonivuokia niin pelkkä voitelu riittää. Voit käyttää myös paperisia muffinivuokia. Jaa taikina vuokiin.
  4. Paina lusikalla tai jauhotetulla sormella taikinan keskelle syvennys ja täytä se hillolla. Paista leivonnaisia 200 ºC:ssa 15–20 min. Anna jäähtyä.
  5. Lisää torttuihin vielä nokare hilloa.
  6. Sekoita tomusokeriin tilkka sitruunanmehua, vettä tai mantelilikööriä. Sekoita ja kaada seos pakastepussiin. Leikkaa kulmasta pala pois ja koristele leivonnaiset pursottamalla.
  • Runebergin tortun ohjeita ja sovelluksia löytyy moninaisia. Toiset haluavat kostuttaa torttunsa punssilla tai rommilla, toisille ne maistuvat kuivina.
  • Jos haluat, kostuta tortut heti uunista ottamisen jälkeen kostutusliemellä.

Gluteeniton Runebergin torttu

150 g voita tai margariinia
1,5  dl sokeria
2 munaa
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl gluteenittomia korppujauhoja tai -piparimuroja
1 dl mantelijauhoa
1 tl kardemummaa
0,5 maitoa
0,5 kermaa
2-3 tippaa karvasmanteliöljyä tai rommiesanssia

  • Tehdään samoin kuin tavanomainen, mutta kannattaa kostuttaa, sillä gluteenittomasta tortusta tulee hiukan kuivempi/mureampi.

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut