Eteläpohjalaista ruokaa ennen ja nyt
Eteläpohjalaiset reseptit
Poimi vinkit sujuvaan arkeen ja juhlaan.
Vinkit ja teemat tarjoaa
Tutustu ja ota hyödyksi! Teemoja tulee koko ajan lisää.
Reseptejä ja vinkkejä myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!
Tunnelmoi, kokeile, nautiskele – joulu on pian täällä!
Tästä löydät omista ryhmistä eri ruokalajeja ja leivonnaisia
Metsänantimia rouskuttelevan riistan lihassa on reilusti makua ja ravintoaineita.
Juureksista kannattaa nauttia monestakin syystä. Ne ovat herkullisia, terveellisiä ja erittäin monikäyttöisiä.
Kotimakkaroiden valmistaminen vaatii hiukkasen vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee tekijän.
Kekrin juhlintaan kuuluu ruualla ja juomalla herkuttelu. Juhlaan on hyvä syy, sillä sadon tuottamiseen on tehty kovasti töitä.
Monen kokoiset, muotoiset ja väriset kaalikasvit tuovat makua ja silmän iloa keittiöön ja lautaselle.
Maukkaat retkieväät maistuvat lyhyellä tai pitkällä retkellä
Suomen leipäkulttuuri on monipuolinen ja runsas. KOTI-lehdessä on esitelty eri maakuntien perinteiset leivät.
Suomalainen härkäpapu on monikäyttöinen palkokasvi. Härkäpapu on loistava lähiruoka, joka ravitsee ja maistuu monin tavoin.
Maistiaisia maakuntien ruokaperinnöstä
Marjoja ja vihanneksia voi säilöä lokakuulle asti.
Terveellisiä vitamiinipommeja ei kannata säästellä. Syö marjoja kesällä niin paljon kuin jaksat!
Kaisan ohjeilla marjoista, hedelmistä ja täysjyväisistä viljatuotteista syntyvät maukkaat, nopeat ja terveelliset välipalat.
Marjapensaissa piilee uskomattomia aarteita
Hedelmistä, vihanneksista ja juureksista lisää suorituskykyä ja jaksamista
Ethän unohda arvokasta saalista hyllyn perälle, vaan opettele käyttämään säilöttyjä jokapäiväisessä ruuanlaitossa.
Kaura on huikean trendikäs raaka-aine, joka sopii mainiosti niin pääruokiin, jälkiruokiin kuin leivontaankin.
Valmista ruokia useaksi kerraksi kerrallaan ja hyödynnä kodin varastoissa olevia aineksia.
Raski, juuri tai esitaikina. Taikinan alulla on monta nimeä, mutta sama tarkoitus: tuoda leipään voittamatonta makua ja kuohkeaa rakennetta.
Perinteinen ruisleipä saa uutta ilmettä puolukoista tai siemenistä.
Leivän leipomisen jaloa taitoa kannattaa vaalia - tai harjoitella, jollei sitä vielä osaa.
Tuoreen sienisadon aika on verrattain lyhyt, joten sieniä kannattaa säilöä myös pitkän talven varalle.
Siemenet ja pähkinät kannattaa lisätä päivittäiseen ruokavalioon.
Herkullinen ateria viimeistellään hyvällä kastikkeella
Höyryävän kuuma soppakattila odottaa hiihtoretkeltä palaavia.
Helmi-maaliskuussa nautitaan Runebergin tortuista, ystävänpäivän suloisista suuhunpantavista sekä muhkeista laskiaispullista.
Kokeile rohkeasti proteiinituotteita. Niiden avulla ruuanvalmistus on helppoa.
Kun tuulet ja tuiskut myllertävät ulkona, kotona kelpaa nauttia lieden lämmöstä ja maukkaasta ruuasta.
Talvi on parasta aikaa nauttia blineistä
Juhlitaan yhdessä maamme makuja ja suomalaista ruokaketjua!
Kupponen kahvia ja pienet tai suuremmat tarjottavat kutsuvat jakamaan yhteisiä hetkiä niin arjessa kuin juhlassa.
Juhlistetaan kansainvälistä naistenpäivää ja Minna Canthin päivää naisellisten leivonnaisten kera.
Perinteisen lampaanviulun eli paistin sijaan pääsiäisaterialla voi tarjota meheviä pataruokia tai trendikästä revittyä lammasta.
Pääsiäisbrunssilla nautitaan munapaistoksia tai frittataa ja keväisen keltaista pavlovaa.
Pääsiäisenä syödään juhlavasti. Ateriakokonaisuus kätkee sisäänsä myös perinteikkäitä vertauskuvia.
Katso Maa- ja kotitalousnaisten reseptit helpolle mutta herkulliselle eväsretkelle
Talkooruokia talkooväelle
Kevät on iloisten juhlien aikaa. Nappaa tästä Maa- ja kotitalousnaisten vinkit juhlien järjestämiseen!
Makoisia ohjeita suvun äitien yhteiseen kahvipöytään.
Toukokuun mukana luonto herää ja tarjoaa antimia ruokapöytään.
Etelä-Pohjanmaan maakuntakukka ja rentun ruusuna tunnettu maitohorsma on paitsi tienvarsien kaunotar, myös maukas ruoka-aine.
Hennot varret tuovat mukanaan suuren ilon: kesä on pian täällä!
Kesällä kokkaaminen on vaivatonta. Pilko, surauta tai grillaa – ja ruokajuhla on valmis!
Kevään ensimmäiset merkit ovat varma puheenaihe: heräävä luonto ihastuttaa luonnossa ja puutarhassa – mutta myös lautasella!
Trendikkäät kulhoruoat sopivat loistavasti kesään. Kotimaiset raaka-aineet maistuvat näyttävissä herkuissa.
Salaatti on tuttu tarjottava kevään juhlissa ja kesäisissä ruokapöydissä. Uutta sävyä salaatteihin saa esimerkiksi syötävillä kukilla.
Suomalaisista järvistä ja meristä nousee toinen toistaan mainiompia kaloja.
Kotoisista kasviksista valmistuu grillissä nopeasti kevyt ateria tai maukas lisuke lihalle.
Grillaus on taitolaji, jossa kehittyy vain harjoittelemalla ja rohkeasti kokeilemalla.
Rentoudu juhannussaunassa – tee kasvoille kuorinta ja jaloille kylpy!
Lämpiminä suvipäivinä ehtii hemmotella itseään: nauttia satokauden tuoreista makupaloista ja leppoisasta hyötyliikunnasta.
Kesäkurpitsojen runsaan sadon saa kyllä käytettyä, sillä kesäkurpitsa on hyvin monikäyttöinen. Munakoisoa kasvatetaan myös Suomessa.