Uusin lehti 1/2020

Ali-Marttilan tilan serkukset huolehtivat siitä, että Suomesta saa kotimaisia ruusuja ympäri vuoden.

Kunnia kaikenlaisille sipuleille!

Kotimaiset Kasvikset ry:n sipuliviikkoa vietetään taas tammikuun viimeisellä viikolla. Koti ja maaseutu -lehden vuoden jokaisessa numerossa päähuomion saa jokin kotimainen kasvis. Ensimmäisessä numerossa nostamme esiin erilaiset sipulit. Niiden herkullisen maun salaisuus on umami, joka on perusmaku siinä, missä hapan, suolainen, karvas tai makeakin. s. 15 - 24

 

Koukuttavan kiva VPK-harrastus

Pyhärannan VPK:ssa koetaan, opitaan ja viihdytään yhdessä. Kun Tiina Kielinen, Mari Lehtinen ja  Anu Nurmi liittyivät mukaan toimintaan, he kokivat itsensä heti tervetulleiksi ja tasavertaisiksi muiden kanssa. He sanovat, että palokuntalaisuus on kehittävä ja monipuolinen harrastus, jossa tärkeintä on yhdessä toimiminen ja ihmisten auttaminen hädän hetkellä. Suomen sopimuspalokunnissa on noin 15 000 jäsentä. s. 44

 

Musta maistuu nuorelle toimitusjohtajalle

Mustamakkara on säilyttänyt asemansa tamperelaisten kansallisruokana vegetrendienkin aikakaudella. Tapola-yhtiö on valmistanut puolukkahillon kanssa syötävää veriherkkua lähes samalla reseptillä jo yli 60 vuotta. Kunnia suosiosta kuuluu paljolti edesmenneelle Kyllikki Tapolalle, joka osti 1970-luvulla makkaratehtaan appiukoltaan ja alkoi kehittää sitä määrätietoisesti. Nyt johtoon on noussut uuden sukupolven Kristian Tapola, joka miettii, miten suomalaisesta erikoismakkarasta saisi myös houkuttelevan vientituotteen. s. 28

 

Jaa