Toimintavinkit

Toimintavinkit

Vinkkejä yhdistyksen toiminnan suunnitteluun

Koronaviruspandemian vuoksi järjestötoiminta muuttaa muotoaan. Nyt ei tule kokoontua yhteisiin tilaisuuksiin niin kauan kuin viranomaiset niin ohjeistavat. Pidetään kuitenkin yhteyksiä puhelimitse ja sosiaalisen median välityksellä. Tämä voi kannustaa yhdistyksiä perustamaan esimerkiksi oman Facebook-sivun, jossa keskustelua voi käydä.

Poistutaan kotoa vain tarvittaessa asioille, mutta samalla voi kysellä varsinkin vanhempien lähellä asuvien tarpeita ja hoitaa esimerkiksi heidän kauppa-asiat samalla matkalla kuin omatkin.

Uskomme, että elämä jatkuu mahdollisimman pian normaalisti ja tämän vuoden toimintaan liittyvien sivujen ohjeistukset ovat täällä nähtävissä niinkuin ne on suunniteltu. Sivun alussa on lyhyt toimintaohje nyt vallitsevassa tilanteessa.

Ammentakaa ideoita yhdistyksenne toimintaan!

Maa- ja kotitalousnaisilla on vuosittain yhdistyksille suunnattu valtakunnallisia kampanjoita, joita voidaan hyödyntää vuoden toiminnoissa kaikissa yhdistyksissä. Mukavalla toiminnalla tavoitetaan myös muita ihmisiä, jotka voivat olla kiinnostuneita toiminnastamme. Mielenkiintoisia kampanjatapahtumia voi myös hyödyntää yhdistysten jäsenhankinnassa.

Kannustetaan kasvisten käytön lisäämiseen 
Kannustetaan kasvisten, marjojen ja hedelmien eli hevi-tuotteiden käytön lisäämiseen erilaisin keinoin.  Yhdistykset käynnistivät  tapahtumat Naisvoimaa-viikolla kaupoissa, kouluissa ja yhdistysten tilaisuuksissa.

Pieni pala maaseutua -järjestökampanja 2020 - 2021 
Kaksivuotisella Pieni pala maaseutua - kampanjalla Maa- ja kotitalousnaiset kannustavat ja opastavat tekemään konkreettisia ympäristötekoja ilmastonmuuton hillitsemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi. Lue lisää ohjeita kampanjan toteuttamiseksi otsikon linkistä. 

Hukkaruokapöydät
Vuosina 2018 - 2019 on kannustettu yhdistyksiä järjestämään erityisesti Naisvoimaa-viikolla hukkaruokapöytiä. Pöytiä on koottu ympäri Suomen kymmeniä ja ne ovat yhdellä silmäyksellä havahduttaneet pohtimaan oman ruokahävikin määrää. Asia ei vanhene tämän jälkeenkään ja hukkaruokapöytiä voi koota sopivissa tilaisuuksissa jatkossakin. Katso ohjeet.

Roskareippailijat putsasivat pientareita ainakin 350 kilometrin matkan kevään 2019 Roskareippailu-kampanjassa

Loikkaa liikkeelle -liikuntakisa 
Lue vuoden 2018 kampanjasta ja sen tuloksista.
 

Aihe liittyy myös näihin

Jaa

Ota yhteyttä