Syö hyvää

Tammikuussa 2014 julkaistiin uudistetut kansalliset ravitsemussuositukset. Syö hyvää -hanke vie viestiä terveellisestä ruokailusta, sen käytännön toteuttamisesta ja kannustaa suositusten soveltamiseen: hankkeen ydinviesti on ” Jokaiselle löytyy tapa syödä hyvin”.

Syö hyvää on Kuluttajaliiton hallinnoima hanke, jossa on mukana Maa- ja kotitalousnaisten lisäksi 20 kumppania. Hanketta rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

Hankkeeseen voi tutustua verkossa osoitteessa www.syohyvaa.fi, Facebookissa www.facebook.com/syohyvaa ja twitterissä tunnuksella @syohyvaa.

 

Maa- ja kotitalousnaiset antaa käytännönläheistä neuvontaa lapsiperheille
 

 

  • Vuosina 2014 - 2016 pidetään yhteensä 100 lapsiperheille suunnattua tilaisuutta mm. perhekerhoissa ja -kahviloissa sekä muissa pikkulapsiperheiden tapahtumissa. 
  • Tilaisuuksissa käsitellään ravitsemussuosituksia toiminnallisten ”rastien” kautta. Rasteilla teemoina ovat kasvisten käytön lisääminen, sokerin käytön vähentäminen sekä makukoulu, joka korostaa uusiin makuihin tutustumista sekä yhdessä syömistä. Mahdollisuuksien mukaan aiheesta alustetaan pienellä luennolla. Ruoka-asiantuntijat myös jakavat aineistoa. 
  • Vuosina 2015 – 2016 Syö hyvää -hankkeen neuvontaa suunnataan ikääntyville. Tietoiskuja, luentoja sekä havaintoesityksiä järjestetään esimerkiksi Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistysten kokoontumisissa, seurakuntien ja eläkeläisjärjestöjen kerhoissa, kirjastoissa sekä palvelukeskuksissa.

Tammikuussa 2014 Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijoille järjestettiin ravitsemussuosituksiin perehdyttävä koulutus. Hyödynnä tuore tieto, tilaa luento ruoka-asiantuntijalta!

 


Jaa

Hanketoimijat