Ruokailusuositukset käyttöön

Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja maa- ja metsätalousministeriö ovat käynnistäneet valtakunnallisen projektin, jonka tavoitteena on tiedottaa tuoreista Syödään ja opitaan yhdessä -kouluruokailu- ja Terveyttä ja iloa ruoasta -varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksista sekä uudistuneesta koulumaito- ja hedelmätuesta. Projektia toteuttavat Maa- ja kotitalousnaiset ja Viestintävalkea. Teemme yhteistyötä myös Ruokakulttuurikeskus Ruukun kanssa.
 
Ruokailusuositukset käyttöön -tiedotusprojekti pohjautuu viime keväänä päättyneeseen Syödään ja opitaan yhdessä -kampanjaan, jolloin kouluruokailusuositusta jalkautettiin yli 80 tilaisuudessa valtakunnallisesti. Lue lisää täältä: http://www.viestintavalkea.fi/suositusten-jalkautus/
 
Nyt tavoitetaan aiemmassa projektissa katvealueeseen jääneitä kuntia. Projektin kohderyhmänä ovat kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ryhmät ja yhteistyöryhmät, varhaiskasvatuksen ja koulutuksen järjestäjät ja toimijat, ruokapalveluiden palveluntuottajat ja terveyden edistämisen työtä tekevät, kuten ravitsemusterapeutit ja terveydenhoitajat sekä alueelliset HYTE- ja hanketoimijat. Projekti toteutetaan syys-joulukuussa 2018.
 
Katso varhaiskasvatuksen onnistuneesta ruokailususositusten toteutuksesta ja ruokakasvatuksesta kertova Terveyttä ja iloa ruoasta -video: https://www.youtube.com/watch?v=y8LSmxPJUL4&t=11s 
 
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat toteuttavat projektia seuraavissa kunnissa:

Etelä-Pohjanmaa: Seinäjoki, Kauhajoki, Ähtäri, Kurikka ja/tai Alajärvi. Lisätietoja; Asta Asunmaa 
Etelä-Savo: Mikkeli, Savonlinna, Pieksämäki, Juva/Rantasalmi/Sulkava. Lisätietoja: Mervi Kukkonen 
Häme: Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi ja/tai Riihimäki. Lisätietoja: Jenni Kunnaala ja Satu Nokkonen.
Kymenlaakso ja Päijät-Häme: Lahti, Orimattila, Iitti, Pyhtää ja/tai Kouvola. Lisätietoja: Hannele Veteli.
Satakunta: Eurajoki, Karvia, Nakkila, Kankaanpää ja/tai Rauma. Lisätietoja: Anna Kari. 
Lappi: Simo, Tornio ja Kemi. Lisätietoja: Kaisa Myllykangas. 


Viestintävalkea toteuttaa projektia Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Karjalan alueilla. Lisätietoja: Virpi Kulomaa, virpi@viestintavalkea.fi, p. 040 5928 752.

 

Jaa

Hanketoimijat

Palvelut