Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin

Kuva: Petri Pethman

Maa- ja kotitalousnaisten ja Vesistökunnostusverkoston yhteisen Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hankkeen päätavoitteena on tuoda kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä.
Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla. Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta 400 000 eurolla Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön –kärkihanketta.

Vuosien 2018-2019 aikana hankkeessa muun muassa järjestetään info- ja näytöstilaisuuksia, ruokakoulutuksia, webinaareja sekä kootaan vapaaehtoistoimijoita edistämään vesistöjen hyvinvointia ja ravinteiden kierrätystä.

Viestiä on viety esimerkiksi Naisvoimaa-viikolla 29.1.-4.2.2018 yhdistysten järjestämissä tapahtumissa. Keskustelua herätettiin kokoamalla esille yhden henkilön keskimääräinen vuoden ruokahävikki. Lue lisää sivulta: Hukkaruokapöydät huomataan.

Hukantorjuntapartio on vapaaehtoisten joukko, joka torjuu ruokahävikkiä. Hukantorjuntapartion toiminta alkaa 1.3.2018, mutta mukaan voi ilmoittautua nyt jo tällä lomakkeella.
 

Lue lisää:

Vesistökunnostusverkostosta
Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta

 

 
Yhteydenottopyyntö

Jaa

Hanketoimijat

Palvelut