Parasta Pöytään Pirkanmaalla - lähiruokaa jokaiseen päivään

Kuva: Auli Hirvonen
Parasta pöytään Pirkanmaalla – lähiruokaa jokaiseen päivään – hankkeen tavoitteena on  saada paikalliset maatalousyrittäjät ja elintarvikkeiden jatkojalostajat huomaamaan lähiruokaan liittyvä liiketoimintapotentiaali ja hyödyntämään sitä aktiivisesti tuotteissaan ja palveluissaan. Lähiruoka tulee osaksi kuluttajien päivää. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset on kehittämässä hankkeessa lähiruokareseptiikkaa Pirkanmaalaisten lähiruokatuottajien tuotteista kuluttajien käyttöön sekä  työpajatoiminnassa, jossa tuottajat pääsevät kehittämään tuotteitaan kuluttajien tarpeisiin. 
 
Hanketta hallinnoi Ahlmanin koulun Säätiö sr, osatoteuttajina on ProAgria Etelä-Suomi ry / Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset sekä Ekokumppanit Oy.
 
Instagram: @parastapoytaan
 
 
 
Parasta pöytään Pirkanmaalta -julkaisu
 
Hanke on tuottanut Parasta pöytään Pirkanmaalta -julkaisun. Olemme haastatelleet pirkanmaalaisen ruoan tuottajia, elintarvikeyrittäjiä ja muita toimijoita. Kaikkia haastateltavia yhdistää sama tavoite:  tuottaa hyvää ruokaa, joka on kasvanut pirkanmaalaisesta maasta ja maisemasta. Pirkanmaan avarilta pelloilta ja laajoilta kalavesiltä saadaan raaka-aineita, joista voi valmistaa huipputuotteita, maistuvaa kotiruokaa ja upeita annoksia parhaiden ravintoloiden keittiöissä. Haastattelujen lisäksi löydät julkaisusta jokaiseen neljään vuodenaikaan sopivia, helppoja reseptejä, joissa on käytetty maakunnassa tuotettuja raaka-aineita.
 
Julkaisuun pääset tutustumaan tästä linkistä.

Yhteydenottopyyntö

Jaa

Hanketoimijat

  • Outi Penttilä
    Asiantuntija, ruoka- ja yrityspalvelut, Neuvo 2020 asiantuntija maatilan nykyaikaistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen
    Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Etelä-Suomi, Pirkanmaa