Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus

Hevi-etsivä ja kasvisarteen arvoitus -hanke tavoitti 12 500 alakouluikäistä lasta vuosina 2012-2013.

Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus -tapahtumissa lapsia innostetaan tutustumaan ja syömään kasviksia monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti. 

Tapahtumassa on toimintarata, joka haastaa lapset itse tutkimaan, ihmettelemään, aistimaan ja kokemaan. Kasvisaarteen arvoitusta ratkotaan haistelemalla, tunnustelemalla, kuulostelemalla ja maistamalla erilaisia vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Lapsia rohkaistaan kuvailemaan kokemaansa luovasti ja ennakkoluulottomasti. Toimintarata perustuu Sapere-makukoulumenetelmään, jota käytetään lasten ruokakasvatuksessa.

Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus -tapahtuman tavoitteena on herättää koululaisten kiinnostus kasviksia, hedelmiä ja marjoja kohtaan. Tarkoitus on rohkaista ja innostaa 7-10 -vuotiaita lapsia tutustumaan ja syömään niitä monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti.

Hanketta rahoitti Suomen valtio.

Lisää kasviksia lasten lautasille

Kasvisten käytön lisäämiselle on suuri tarve, koska Lasten terveys (LATE) -tutkimuksen mukaan vain noin puolet ensimmäisen luokan oppilaista syö kasviksia lounaalla ja päivällisellä. Muilla aterioilla kasviksia syö vain joka kymmenes oppilas.

Tapahtuman lomassa puhutaan myös ateriarytmistä ja kouluruokailusta, sillä lasten ruokailutottumukset ovat muuttuneet säännöllisestä ruokailurytmistä napostelusyömiseen.

 

Tiedote: Tutkiminen, tunnustelu, haistelu ja maistelu innostaa lapsia syömään lisää kasviksia


Jaa