Viisi upeaa raporttia löytöretkistä päijäthämäläisiin kyliin

Vuorenkylä Hartolassa on metsien keskellä. Kuva: Tero Tikkanen

Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke toimi vuosina 2012- 2013 viidessä päijäthämäläisessä kylässä: Asikkalan Kalkkisissa, Hartolan Vuorenkylässä, Hollolan kirkonseudulla, Hämeenkosken taajamassa ja Padasjoen Kellosalmi  Seitniemi - Virmailassa.

Hankkeen aikana kaikissa viidessä kylässä oli erilaisia tapaamisia, maastokäyntejä, pienryhmiä, tapahtumia tai asukasiltoja yhteensä 86 kappaletta. Lisäksi järjestettiin seminaareja, kotimaan opintomatkoja ja ulkomaan opintomatka. Hankkeessa tehtiin löytöretkiä yhdessä kyläläisten ja kesäasukkaiden kanssa kylien maisemaan, kulttuuriympäristöön, luontoon, vesistöihin, paikallisuuteen ja historiaan. Nuo löydöt ja arvot on koottu kustakin hankkeeseen osallistuneesta kylästä omaan raporttiin. Upeat kuvalliset raportit löydät hankkeen sivuilta.

Hankkeen rahoittivat yhdessä toimintaryhmät Eteläisen Päijät-Hämeen maaseudun kehittämisyhdistys - Etpähä ry ja Päijänne Leader ry  Manner-Suomen maaseudunkehittämisohjelmasta. Hankkeen toteuttivat ProAgria Etelä-Suomi ry sekä siihen kuuluvat Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ja Hämeen kalatalouskeskus. Hankkeessa oli mukana monia eri alojen asiantuntijoita: maisemasuunnittelijoita, paikalliskulttuurin kartoittaja, rakennusarkkitehteja sekä kalastus- ja vesistökunnostusten asiantuntija.
 

Jaa

Ajankohtaista

Ota yhteyttä