Roskareippaillen tienvieret ja ympäristö siistiksi Ukosta Impiin 4.4. - 11.6.

Tänä keväänä haastamme Maa- ja kotitalousnaisten yhdistykset ja muut liikunnasta ja ympäristön siisteydestä kiinnostuneet porukat järjestämään Roskareippailuja.

Keväällä lumien sulaessa tienvarsilta paljastuu monenlaista roskaa. Muovijäte ja juomatölkit voivat pahimmillaan säilyä luonnossa vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja ellei niitä kerätä pois.Roskia voi kulkeutua myös pelloille ja joutuessaan eläinterehun joukkoon  esimerkiksi juomatölkit aiheuttavat kärsimyksiä ja jopa kuolemia tuotantoeläimille.

Yhdistyksillämme on vuosien perinteet siivoustalkoiden järjestämisestä. Nyt roskien keräämiseen tuo uutta tyyliä ns. plogging, joka on rantautunut meille Ruotsista. Ploggingissa yhdistyvät hölkkä (jogging) ja poiminta (plocka upp).

Yhdistetään siis liikunta ja ympäristön siistiminen innostamalla kylien ihmisiä roskareippailuihin Ukon ja Impin nimipäivien välisenä aikana  4.4.−11.6.2019. Pitkä aikaväli antaa väljyyttä osallistua kampanjaan juuri oikealla hetkellä, koska kevät tulee eri aikoina eri puolella maata. Tuloksena saamme viihtyisämmän ja turvallisemman ympäristön ja samalla omaa terveyttä edistävää liikuntaa.

Tarkemmat ohjeet Roskareippailun järjestämiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Maa- ja kotitalousnaisten neuvontatyötä.

Yhteistyössä myös 

           

 

 

Jaa