Etelä-Suomen ehdokkaat Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallitukseen

Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten ehdokkaat Maa- ja kotitalousnaisten hallitukseen ovat Rauni Miettinen Hämeenkoskelta ja Liisa Naapi Längelmäeltä. Tässä heidän esittelynsä.

Rauni Miettinen:

Olen 51-vuotias lypsykarjatilan emäntä Hämeenkoskelta. Päästyäni ylioppilaaksi 1981 Lammin lukiosta kävin Orimattilan kotitalousopistossa emäntäkoulun yleislinjan ja Kujalan maatalousoppilaitoksessa maatilatekninen koulun. Mustialan maatalousopistosta valmistuin agrologiksi -87; erikoisharjoittelun tein Itä-Hämeen maatalouskeskuksessa 1986.

Työkokemusta olen hankkinut Hämeenkosken kunnassa opiskeluaikana viikonloppuisin ja lomilla maatalouslomittajana, maatalous- ja lomalautakunnan sihteerinä (nimike muuttui myöhemmin maaseutusihteeriksi) vv. 1987-95. Tässä tehtävässä toimin parhaimmillaan lähes 30 työntekijän esimiehenä ja laadin talousarviot koko maaseututoimen henkilöstölle.

Vuoden 1988 alusta aloitin maatalousyrittäjänä kotitilallani. Seitsemän vuoden ajan hoidin päivittäin sekä lypsykarjan että kunnan täysiaikaisen viran. Jäin päätoimiseksi viljelijäksi 1996. Hoidan lypsykarjatilan päivittäiset työt yksin, sillä mieheni käy palkkatyössä.

Perheeseeni kuuluu aviomiehen lisäksi kolme lasta: kaksi poikaa ja tytär.

Luottamustoimeni:
Hämeenkosken maa- ja kotitalousseuran puheenjohtajana 1994-2001, sihteerinä v:sta 2001 lähtien
Hämeen maa- ja kotitalousnaisten piirihallitus 2005-2012, varapuheenjohtaja
Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirihallitus 2013-

Minua innostaa Hämeenkosken maa- ja kotitalousseuran toiminta kaikessa laajuudessaan (vuosittain 40-80 tapahtumaa), lasten kansantanssiharrastuksen myötä talkootoiminta Hollolan nuorisoseurassa, matkustelu (kansantanssifestivaalimatkoilla huoltajana, maatalousmatkat, kaupunkilomat), tanssiliikunta, sauvakävely sekä leipominen, juhlien järjestäminen (omat ja ystävien), muonitusprojektit, käsityöt ja puutarha ja vieraiden maiden ruokakulttuuri.

Omasta lypsykarjastaan luopunut ystäväni on lupautunut lomittamaan mahdollisten pidempien kokousmatkojen ajaksi.

Yhteystiedot:
Ali-Kurkelantie 89, 16800 Hämeenkoski
p. 0400 840 280
rauni.miettinen@phnet.fi

Liisa Naapi:

Olen 53-vuotias maaseutuyrittäjä entisestä Längelmäen pitäjästä. Valmistuin ylioppilaaksi Ulvilan lukiosta v.-80 ja vuodesta -83 olemme pitäneet mieheni kotitilaa Uotilaa. Minulla on maatalouden ja kotitalouden koulutusta.

Uotila on viljatila, mutta metsätaloudella on merkittävä rooli tilan arjessa. Vuonna 2002 matkailuyrittäminen alkoi, kun juhlatalo Maivian pidot valmistui remontin jälkeen. Samoin iso muutos tapahtui vuonna 2008, jolloin broilerien kasvatus päättyi ja kasvatushallit kunnostettiin koiraurheilukeskukseksi.

Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi opiskeluelämässä olevaa tytärtä.

Järjestökokemusta on tullut Längelmäen maa- ja kotitalousnaisista jo 30 vuoden ajalta. Vuodet 2011-2012  toimin Pirkanmaan piirin maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtajana. Tällä hetkellä olen Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten hallituksessa ja ProAgria Etelä-Suomen edustajiston jäsen.

Yhteystiedot:
Länkipohjantie 8, 35400 Längelmäki
p. 040 573 1077
maivian.pidot@pp.inet.fi
www.maivianpidot.fi
 

Jaa

Ajankohtaista

Ota yhteyttä