Paikkatietoa, hevoshavaintoja ja paljon muita tapahtumia

Kuva: Juha Simola

Syyskausi käynnistyy jälleen vilkkaasti ja monipuolisin tapahtumatarjonnoin. ProAgria ja Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät mielenkiintoisia koulutuksia ja teemapäiviä. Hankkeiden toteuttamissa tilaisuuksissa etusijalla ovat kyseisen hankkeen rahoittajan alueen viljelijät ja yrittäjät, muillakin on mahdollisuus osallistua kiinnostaviin tapahtumiin.

Tutustu ProAgria Etelä-Suomen tapahtumatarjontaan sekä Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten tapahtumiin. Huomaathan, että osallistuminen tilaisuuksiin on varmistettava ilmoittautumalla noin viikkoa ennen ajankohtaa.

Jatkossa muutama poiminto runsaasta valikoimasta.

Avoin paikkatieto hyödyksi

Internetissä on kaikkien saatavilla paljon hyödyllistä paikkatietoaineistoa. Koulutuspäivässä 9.9. Hämeenlinnassa kuulet, mitä tietoa internetistä löytyy ja miten viljelijä voi käyttää sitä hyödyksi. Tilaisuuden aikana käydään läpi mm. Museoviraston, Suomen ympäristökeskuksen, ELY-keskuksen ja Maanmittauslaitoksen avoimet aineistot.

Investoinneilla maitotiloilla avoimet ovet

Viidellä lähiaikoina investoinneella maitotilalla on ovet avoinna 23.9. Hämeessä ja Pirkanmaalla. Tutustumaan toivotetaan tervetulleiksi maitotilayrittäjät, jotka suunnittelevat oman navettansa uudistamista tai laajentamista.

Hevoshavaintoja hollantilaisen Menke Steenbergenin opastuksella

Hollantilainen eläinlääkäri ja hevoshavaintojen asiantuntija Menke Steenbergen saapuu lokakuussa Suomeen. Hän kouluttaa kolmena päivänä hevosyrittäjiä havaitsemaan, miten erilaisilla olosuhteilla ja ruokinnalla voidaan vaikuttaa hevosten hyvinvointiin.

Ravinnesiepparit tutuksi

Alus- ja kerääjäkasveihin pääsee tutustumaan koelohkoilla Urjalassa 8.10. Paikan päällä arvioidaan toimenpiteen tilakohtaisia mahdollisuuksia tulevassa ympäristökorvausjärjestelmässä. Mukana on myös vanhempi tutkija Hannu Känkänen MTT:ltä.

Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet

Onko sinulla palkattua työvoimaa? Työnantajapäivässä 7.10. Tampereella käsitellään niin työnantajan oikeudet ja velvollisuudet, työsopimuksen ehdot, työsuojeluasiat kuin palkanlaskentakin.

Yhdistystoimintaan oppeja ja noppeja

Jäsenyhdistysten luottamushenkilöille tarjotaan lisätietoa yhdistyksen taloudenpidosta, sääntöjen muuttamisesta ja jäsenrekisteristä maakunnittain järjestettävissä tilaisuuksissa.

Kasvinsuojelusta viimeisin tieto

Kasvinsuojelukoulutuksia järjestetään marras-joulukuussa maakunnittain. Aiheina ovat mm. torjuntastrategia, kannattavuus, ongelmarikkakasvit, integroidun kasvinsuojelun (IPM) menettelyt ja menetelmät, vaarat ja riskit sekä niiden tunnistaminen ja hallinta, turvallinen käsittely, laittomat ja väärennetyt valmisteet, täydentävät ehdot, ympäristörajoitukset (erityisesti uudet vesistörajoitukset), resistenssin hallinta, peräkkäiskäyttö sekä pistekuormitus, torjuntakynnykset ja torjuntatekniikan uutuudet.

Opintomatkalle ammattimessuille

Eurotieriin Saksaan marraskuun puolivälissä tai Agromekiin Tanskaan marraskuun lopulla. Molempiin on lähdössä ammattilaisten ryhmä tutustumaan alan uusimpiin ratkaisuihin.

Jaa

Ajankohtaista

Ota yhteyttä