Jännittävä Viljan tie ja Hevi etsivä -toimintaradat

Uudet ravitsemussuositukset 2014 ovat saapuneet ja kuten ennenkin, kasvisten sekä täysjyväviljan syömisen merkitystä korostetaan. Siihen liittyen kampanjoimme nyt lasten terveellisen ruokavalion puolesta!

Yhdistyksiltä on tullut toiveita yhteisestä tekemisestä ja osallistumisesta tapahtumiin, joten tarjotkaa nyt lähiseutunne kouluihin hauskoja ja opettavaisia toimintaratojamme!
Voitte innostaa kouluja ottamaan toimintaradan osaksi tuntiopetusta.

Jännittävä viljan tie opettaa lapsille mistä leipä tulee, kuinka pitkä matka oikeastaan on pellolta pöytään. Lapset oppivat tuntemaan kotimaiset viljat ja tutustuvat leivän leipomiseen hauskan ja opettavaisen toimintaradan avulla. Radalla lapset pääsevät myös maistelemaan erilaisia leipiä.

Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus – toimintaradalla koululaiset tutustuvat kivan tekemisen kautta vihanneksiin, hedelmiin ja marjoihin. Lapset pääsevät ratkaisemaan kasvisaarteen arvoitusta tunnustelemalla, haistamalla ja maistamalla. Tavoitteena on rohkaista ja innostaa lapsia syömään monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti kasviksia.

Kummankin aiheen parissa keskustellaan myös säännöllisen ateriarytmin ja lautasmallin, sekä kouluruoan tärkeydestä.

Toimintaradan rakennuksen ja lasten ohjauksen radalla hoitaa maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija. Olette tervetulleita mukaan!

Toimintaratojen hinnat ym. tiedot löydätte allaolevasta esitteestä.

Otathan yhteyttä Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisiin, niin kerromme tarvittaessa lisää!

Etelä-Karjala; Sari Paajanen p. 040 516 7501
Häme: Satu Nokkonen  p. 040 574 9337
Kymenlaakso: Hannele Veteli p. 040 709 2492
Pirkanmaa: Outi Penttilä p. 040 719 8959
Uusimaa: Jenni Kunnaala p. 040 528 8610

etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi

 

Jaa

Ajankohtaista

Ota yhteyttä